čtvrtek 1. srpna 2013

4metrové protipožární sklo | 4 meters high fire resistant glass tested
















V požární zkušebně PAVUS, a.s. ve Veselí nad Lužnicí byl na jaře testován vzorek pevného dvojitého zasklení v hliníkovém rámu o rozměrech skla 4 000 mm na výšku a 1 200 mm na šířku. Vzorek byl původně zkoušen na požární odolnost EI30, ale dvojsklo v hliníkovém rámu vydrželo vzdorovat ohni po dobu 53minut, čímž bylo dosaženo se značnou rezervou požární odolnosti EI 45. 

dImpulz k uskutečnění této zkoušky vznikl požadavkem architektonického návrhu prosklené fasády s výškou 4m, která je členěna striktně vertikálně bez použití příček. Odzkoušené dvojité zasklení s hodnotou U= 1,1  W/m2K splňuje zároveň tepelně technické požadavky pro použití v LOP a umožní tak architektům a projektantům navrhovat požárně odolné prosklené fasády na výšku 4m (ve výjimečných případech až 4,5 m) bez horizontálního dělení. 


Rádi se pochlubíme, že tato experimentální realizace z naší dílny reprezentovala Českou republiku na letošním Londýnském festivalu architektury


We have tested a new sample of solid double glassing together with the aluminum frame sized 4000 mm (height) and 1200 mm (width) in PAVUS testing lab. The sample was originally tested for EI30 fire resistance but it endured more than 53 minutes in the end. This means we have reached EI 45 very comfortably. We made this test because of the architect who designed a 4 meters high glassed façade without horizontal bars. It is also a great joy and honor to tell you that this project coming from our workshop represented Czech Republic in contemporary London Festival ofArchitecture.






1 komentář:

  1. 4 m protipožární sklo je už kus skla. Dokud u toho člověk nestojí, tak si nedokáže představit, jak to vypadá. Gratuluji k úspěšné zkoušce!

    OdpovědětVymazat